Tiden rusade iväg.... Här kommer en tillbakablick på hösten fram till jul.
- info28914377
- 29 jan.
- 2 min läsning
Uppdaterat: 12 feb.
Som sagt, hösten var mild och snäll så vi kunde fortsätta vara utomhus en bit in i oktober. Den rika äppelskörden mustade vi och de goda grönsakerna tillagades i vårt provisoriska kök. Mängden chili togs tillvara på olika sätt, men den stora succén var Kanderad chili. Gott till det mesta! En massa fina vårlökar kom i jorden, det gjorde även vitlöken.
Den 1:a oktober började Josephine jobba hos oss. Hon ansvarar för de mesta inomhusaktiviteterna. Vi andra hjälper givetvis till. Förutom att ta tillvara på skörden av chili, tomater, potatis, kål mm var fokus under hösten att förbereda inför jul. Vi har pysslat, stöpt ljus, bakat, och lagat mat. Det hela resulterade i ett vegetariskt julbord som var supergott! Kul att flera avdelningar kunde komma till oss samtidigt och stanna lite längre.
I oktober lämnade vi Växjö för Göteborg där vi besökte Lärjeåns trädgårdar, Rättspsykiatriska kliniken Rågården, handelsträdgården Multikult och Gröna Rehab vid Botaniska trädgården. Det är superviktigt att besöka andras verksamheter, dela information och samla på sig ny kunskap och inspiration.
Under hösten utökade vi antalet deltagare med två nya avdelningar. Vi tar nu emot totalt 13 deltagare från fyra olika avdelningar. Dessutom kan vi erbjuda två avdelningar att komma till oss två gånger i veckan. Fler verkar vara intresserade av att vara med i vår verksamhet. Vi är stolta och glada!
Till våren kommer det att stå ett fantastiskt orangeri i anslutning till våra odlingar. Det är inte vi som låtit bygga det men det kommer att tillföra platsen vi jobbar på något extra. Snart flyttar dessutom fem hönor in i hönsgården som ligger i vår trädgård. Ja, ni hör...det går framåt. Hej 2025!
Varsågoda, lite bilder från Grön Verkstad, hösten 2024.
Comments